tiistai 1. tammikuuta 2019

Salkun tuotto joulukuu ja koko vuosi 2018

Joulukuun oli negatiivinen sijoitusten kannalta samoin kuin marraskuu. Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasodalle ei näy päätepistettä ja nykyinen Yhdysvaltain presidentti jatkaa temppuilevaa ja harhaista linjaansa. Viimeisinpänä tämä tosi-tv sankari on erottamassa Fed:n pääjohtajaa, koska ei ole tyytyväinen keskuspankin toimiin nostaa ohjauskorkoa.

Elämme tälle hetkellä karhumarkkinoiden aikaan ja täytyy tunnustaa, että itse en olisi moiseen uskonut viime kesän helteillä. Oli selvää että markkinoinden korjauliike jossain vaiheessa tapahtuu, mutta korjausliikkeen rajuus yllätti allekirjoittaneen.


Joulukuun tuotto jäi miinusmerkkiseksi. Pitkästä aikaan salkkuni hävisi myös indeksille.Salkun koko vuoden kehitys jäi myös negatiiviseksi hyvästä alkuvuodesta huolimatta (-1.11%). Vertailuindeksi laski vuoden aikana noin -8.04 %, eli jonkin asteisesta torjuntavoitosta voisi salkkuni kohdalla puhua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Salkun tuotto joulukuu ja koko vuosi 2018

Joulukuun oli negatiivinen sijoitusten kannalta samoin kuin marraskuu. Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasodalle ei näy päätepistettä ja nykyinen...